Vårnatt – konsert i UKK den 9 juni 2010

Den 9 juni framförde Canorus Vårnatt och Tre körvisor av Willhelm Stenhammar tillsammans med den unge pianosolisten Henrik Bosaeus i Uppsala Konsert och Kongress. Förutom Stenhammar sjöng kören musik av Willhelm Peterson-Berger men även lite moderna låtar, som Anders Nybergs Dansa Kicki, Österlenvisan av Olle Adolphson och Taubes Så skimrande var aldrig havet. Henrik ackompanjerade kören i Vårnatt och framförde dessutom flera solostycken, bland annat den passionerade Fantasi nr 1 i h-moll, även den av Stenhammar, och musik av  Willhelm Peterson-Berger.

“Svenska klassiker med glöd” – recension i Upsala Nya Tidning

Henrik Bosaeus, född 1991, började spela piano för Andreas Kreuger, Uppsala, som femåring. Vid tolv års ålder sökte han för första gången Maj von Rosens stipendium av Kungliga Musikaliska Akademin och erhöll det då med Fantasie Impromptu av F Chopin. Som sextonåring tävlade Henrik i RUM (”Riksförbundet Unga Musikanter”) med Ballad I (G-moll) av F Chopin och kom då på andra plats i gruppen 16-20 år. Han har i detta sammanhang även kommit på en andra plats i gruppen Ensemblespel.

Uppsala Konsert & Kongress 9 juni
Dirigient: Katarina Reineck
Pianosolist: Henrik Bosaeus

I samarbete med: Musikens Hus Vänner

Dela
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.