Verdis Requiem 18, 20 oktober 2013

Hösten 2013 har Canorus ägnat åt att medverka i Uppsala Universitets Dramatiska Kör, som tillsammans med Kungliga Akademiska Kapellets orkester övat in och framfört Verdis Requiem. Kormästare har varit Erik Hellerstedt och Bosse Wannefors. Verdis Requiem är ett fantastisk verk, både vackert, rytmiskt och oerhört pampigt, framfört av fyra solister (Emma Vetter, sopran, Susanne Resmark, mezzosopran, Jonas Durán, tenor och Fredrik Zetterström ,bas), den över 100 sångare starka kören och den fulla orkestern under Stefan Karpes ledning!

Det blev en konsert den 18 oktober i Uppsala Universitets aula och den andra 20 oktober i Gustaf Vasa kyrka i Stockholm. I UNT fick föreställningen en lysande recension.

Konserten i Uppsala Universitets aula

Dela
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.