Julkonsert 18 december 2013

 

I år gästades vår julkonsert av singer-songwriter Ida Wiklund och blockflöjtensemblen Alta Mvsica. Tillsammans sjöng och spelade vi en blandning av svenska, engelska och spanska julsånger från olika tidsepoker. Många kom och lyssnade och det blev riktigt stämningsfullt. Vi samlade också in en ansenlig summa pengar till Stadsmissionens arbete för Uppsalas hemlösa. Det behövs så här i juletider.

Tillsammans med Alta Mvsica framförde vi tre sånger ur Cancionero de Upsala 1556, som är det enda bevarade exemplaret av en samling med spansk vokalmusik från den spanska renässansen. Det påträffades 1904 bland Carolina Redivivas skrifter. Blås- och rytminstrument ackompanjerade kören för musikalisk färgning och accentuering av rytmiken. Musikformen kallas villancico.

Tillsammans med Ida Wiklund sjöng vi den vackra Koppången. Ida sjöng också den egna låten Snöflingor faller, tillsammans med sin mamma Marlene Wiklund. Stämningsfullt och varmt. Ida har med stor framgång deltagit i musiktävlingarna ”Musik Direkt” i Uppland, ”Svensktoppen Nästa”, ”Rockkarusellen” och ”Popkorn”.  Ida Wiklund har blivit tilldelad Ted Gärdestad Stipendiet” och ”STIM-stipendiet”. 2011 släppte hon sitt debutalbum ”Översätter världen” och höstas släpptes hennes EP “Kom tillbaka”.

Tid: 18 december kl 19
Plats: Mikaelskyrkan

Canorus 18 dec 2013 (1) liten

Dela
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.