Några genomförda projekt

Några genomförda projekt

2017 

19 mars 2017 klockan 15.00 bjöd vi våra vänner på interaktivt körkafé, en musikalisk salong för och med en sångglad publik.

2016

15171071_1438412449517091_6179570811850563711_n27 november genomförde vi tillsammans med professor Ulf Danielsson konserten Kosmiskt mörker och inre ljus  i samverkan med Allt ljus på Uppsala. Vi hade två välbesökta föreställningar på Slottsbiografen och inledde konserten med att sjunga den stämningsfulla Kyrie av Karl Jenkins utspridda i lokalen. Professor Ulf Danielssons texter om kosmos, om hur liv uppstod och om framtiden för mänskligheten och vår jord illustrerades av projicerade bilder av rymden, planeter och månen. Varvat med föreläsningen sjöng Canorus, i helkör, damkvartett och damkör, sånger om skymning, morgon, mörker, kväll och natt. En annorlunda och oförglömlig konsert!

ga25 november deltog vi i Akademiska körens i Stockholm 85 -årsjubileumskonsert i en fullsatt Berwaldhall. Då inledde vi hela konserten med att framföra tre egna sånger: Nu kommer kvällen, Summertime och Varför kom du på ängen?. Efter paus var vi med om att framföra Haydns Skapelsen, del 1 tillsammans med AK, Danderyds sångensemble och Opera Viva. Solister var Hillevi Martinpelto, sopran,  Thomas Volle, tenor, Nils Gustén, bas. Sandvikens symfoniorkester spelade.  AK:s dirigent Håkan Sund ledde framförandet. Mer om jubileumskonserten, Akademiska kören i Stockholm.

10 september, under Kulturnatten, genomförde vi en vandrande konsert på Trädgårdsgatan igen.

28 augusti klockan 14 och 16 deltar vi i Uppsala linneanska trädgårdars program med en ny version av våra uppskattade vandrande konserter. Tillsammans med guiden Marie Almquist bjöd vi på sånger och visning i barockträdgården. Start vid Orangeriets pelartrappa, Botaniska trädgården. Samma konsert skulle också ha gjorts den 18 juni men blev inställd på grund av kyla och regn. Mer om de vandrande konserterna 2016.

28 juni genomförde en liten grupp ur Canorus under ledning av Svante Lindsjö en vandrande konsert med stadsguiden Marie Almquist på Trädgårdsgatan för en grupp medföljande vid en konferens i Uppsala.

27-29 maj deltog medlemmar ur Canorus i Sveriges Körförbunds körstämma Körkraft på Skeppsholmen i Stockholm. Mer om Körkraft.

Söndag 10 april sjöng vi bl.a. Schuberts mässa i G-dur och Vivaldis Gloria tillsammans med Bålsta kammarkör under ledning av Gunnar Klum den 10 april. Mer om konserterna.

2015

I vårt stora höstprojekt 2015 – Juloratoriet i folkmusiktappning – sjöng vi väl valda delar från Bachs stora verk, på svenska och tillsammans med bl.a. folkmusiker på nyckelharpa och härjedalspipa och orgel. Mer om konserten.

5-7 juni 2015 deltog körmedlemmarna i Sveriges Körförbunds försommarfestival Körkraft. Vi var med i olika workshops och storkörsevenemang och sjöng även några egna låtar. Vi fick mycket inspiration och träffade förstås många andra körentusiaster!

I maj 2015 gjorde vi en ny variant av våra tidigare vandringskonserter i Botan. Denna gång vandrade vi längs Trädgårdsgatan, tillsammans med guiden Marie Almqvist. Det blev kulturhistoria varvat med sånger som knyter an till de platser vi passerade. Ett annorlunda sätt för både oss i kören och för publiken att lära oss lite mer om Uppsala! Mer om konserten Sound of Trädgårdsgatan.

2014 och tidigare

Våren 2014, i samband med UNT Bike Weekend, gjorde vi projektet Älskade cykel, tillsammans med Staffan Lindberg, koldioxidbantare och tidigare Vibafemba-medlem. Mycket cyklar blev det och roligt var det!

Våren 2013 gjorde vi en konsert med den världsberömde gitarristen Mats Bergström. Vi framförde bland annat Romancero Gitano, ett både vackert och utmanande verk för kör och gitarr av Castelnuovo-Tedesco.

Vintern 2011  jobbade kören med blockflöjtsolisten Per Gross som är en av Sveriges starkast lysande instrumentalvirtuoser, och Leif Karlsson, slagverkare och tidigare medlem i ensemblen Kroumata. Detta resulterade i konserten Serenity. Kören har även samarbetat med Ida Wiklund vid ett flertal tillfällen.

  • Läs om alla konserter bland inläggen som nås från startsidan
Dela