Serenity – blockflöjt, slagverk och kör

Canorus konsert “Serenity”, som betyder klarhet, stillhet, ro, innehöll den ovanliga kombinationen blockflöjt, japanskt slagverk och körsång. Här samarbetade vi med blockflöjtsolisten Per Gross, som är en av Sveriges starkast lysande instrumentalvirtuoser, och Leif Karlsson, slagverkare och tidigare medlem i ensemblen Kroumata. Konferencier var Lena Köster, författare och kulturreporter på UNT.

Konserten, som hölls i Alfvén-salen, genomsyrades av variation, klarhet och innerlighet. Virvlande och svängiga toner blandades med lyrisk och eterisk ton i blockflöjtspel av Per Gross och Leif Karlssons japanska tempelskålar och dubacci. Nyskriven musik för blockflöjt av Staffan Mossenmark varvades med medeltida estampier och nutida körverk av bland annat Karin Rehnqvist och Ola Geijlo.

Och alltihopa hölls ihop av Lena Köster som med både humor, värme och eftertanke gav konserten ytterligare en dimension.

Läs recensionen i Upsala Nya Tidning

Per Gross debuterade 1996 som konsertsolist, bara 15 år gammal.  Idag har Per etablerat sig nationellt såväl som internationellt och 2008 vann han sensationellt Ljungrenska tävlingen för unga musiker.

Dirigent: Katarina Reineck

Medverkande: Canorus, Per Gross, blockflöjt, Leif Karlsson, slagverk

Per Gross

http://www.pergross.se/

Leif Karlsson

Dela
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.