Vandrande konsert i Botan 29 augusti

 

Vår vandrande konsert med guide i Botaniska trädgården var en annorlunda upplevelse, både för kören och de många besökarna. Medan skymningen föll sjöng vi sånger på temat trädgård och Uppsala – Plocka vill jag skogsviol i 5-takt och Ulf Peder Olrogs Violen från Flen var några av de jazzigare inslagen, men vi sjöng även klassiska körstycken, som Stenhammars September och Peterson-Bergers I Furuskogen. Detta kombinerades med en kulturhistorisk promenad där vår kunniga guide Marie Almqvist berättade om Botans och Uppsalas historia. Vi fick bland annat veta att det på 1700-talet rådde utegångsförbud i Uppsala mellan kl 21 och 06, på grund av den stora branden som 1702 ödelade nästan hela staden. Om detta minner Gunillaklockan, som fortfarande slår vid dessa klockslag.

Förutom i augusti gav vi samma konsert vid två tillfällen i juni. Kanske blir det uppföljning nästa år?

Botan_webb1

 

 

 

 

 

 

 

 

Dela
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.