Schuberts Mässa i G-dur den 10 april

Klum%20Gunnar%20fotoBerntJohansson

 

Gunnar Klum är dirigent för konserten Schuberts Mässa i G-dur den 10 april. Foto: Bernt Johansson

 

Under våren 2016 samarbetar Canorus med dirigenten Gunnar Klum och Bålsta kammarkör.

Söndagen den 10 april ger vi tillsammans konserter i Bålsta kl. 15.00 och i Mikaelskyrkan i Uppsala kl. 18.30.

Programmet innehåller bland annat Schuberts Mässa i G-dur, Rheinbergers Abendlied och Vivaldis Gloria.

Medverkande förutom körerna Canorus och Bålsta kammarkör är: Kristina Hansson, sopransolist, Mattias Gunnari, tenorsolist, Mathias Brorson, bassolist, och Aros kammarensemble.

Förköp din biljett (150:-) till Mikaelskyrkan med ett mejl till: bokningcanorus@gmail.com. Ange namn och önskat antal biljetter, som köps ut vid entrén en halvtimme före konserten.

Mer om dirigenten och solisterna

Gunnar Klum, dirigent

Gunnar Klum är barytonsolist, kördirigent och sånglärare. Han är utbildad vid musikhögskolorna i Göteborg och Stockholm samt vid Guildhall School of Music and Drama. Två gånger har han blivit utsedd till kulturstipendiat i Uppsala stad. Debutskivan Schubert Lieder har blivit kritikerrosad i svensk och internationell press.

Mathias Brorson, bas

Mathias Brorson är utbildad på solosång vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Sedan 2003 är Mathias medlem i Radiokören.  Mathias är ofta anlitad som solist i oratorier runt om i Skandinavien. Under hösten 2015 medverkade Mathias i succé föreställningen Paraplyerna i Cherbourg på Stockholms Stadsteater.
Mathias har sjungit på Kungliga Operan, Drottningholmsslottsteater, Läcköslottsopera, Ystad operan. Även romanskonserter ligger honom varmt om hjärtat.

Mattias Gunnari tenor

Mattias är en engagerad ensemblemusiker och har valt att rikta in sig på klassisk sång och opera. Han är 27 år och går en treårig solistutbildning på Stockholms Kungliga musikhögskola. Målet med utbildningen är att få arbeta med opera, konserter och romantisk sång. Han har gjort många konserter och har varit vikarie i radiokören.

Kristina Hansson, sopran

En övertygande scenpersonlighet kombinerad med en oemotståndlig timbre och teknisk briljans har gjort Kristina Hansson lika attraktiv på operascenerna som i konserthusen. Hon har sjungit olika roller på många operahus i Sverige och utomlands bl a på Kungliga Operan, GöteborgsOperan, Drottningholms slottsteater, Staatsoper Berlin, Opera de Montpellier, Teatro Carlo Felice och Festival de Beaune.

Välkommen!

Schubertaffisch som jpg för att använda på Facebook etc.

Dela
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.