Vandrande Vårkonsert i Botan

Den 21 och 22 juni bjöd Canorus på vandrande vårkonserter med guide i Botaniska trädgården. Under en behagligt långsam kulturhistorisk promenad med pauser vid tre av Botaniska trädgårdens sevärdheter varvades guiden Marie Almqvists berättelser om Botans, men även Uppsalas, historia med klassiska körpärlor och mer okända sånger.

Många sånger hade anknytning till blommor och natur – som Kung Liljekonvalje, Uti vår hage, I furuskogen och Om du har en örtagård – eller till Uppsala och livet på slottet – Gunnar Wennerbergs Här är gudagott att vara och Prins Gustafs Glad såsom fågeln är några exempel. Konserterna blev en mycket trevlig upplevelse som gav mersmak, och förhoppningsvis blir det fler tillfällen att njuta av vandring i Botan med sång framåt sensommaren.

Konserterna arrangerades av Canorus i samarbete med Uppsala Botaniska trädgård.

Ladda hem affisch i pdf

Dela
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.