Romancero Gitano på Gitarrfestivalen 13 oktober 2019

Canorus repar i Universitetsaulan
Slutputs inför gitarrfestivalens avslutningskonsert i universitetsaulan den 13 oktober. Canorus repar Romancero Gitano med gitarrist Anders Emtell och solister.

Canorus och gitarristen Anders Emtell medverkar tillsammans med Allmänna sången och Kristin Amparo i 2019 års gitarrfestivals avslutande konsert i Universitetsaulan i Uppsala söndagen den 13 oktober.

Biljetter kan köpas via Gitarrfestivalen, www.uppsalagitarrfestival.se, eller via medlemmar i kören (10 % rabatt).

Om Romancero Gitano

Musiken i stycket bygger på den andalusiska sångtraditionen cante jondo, som är en ursprunglig, känslosam och sjungen flamenco.

Romancero Gitano är ett stycke för kör och gitarr, som Castelnuovo-Tedesco komponerade i Los Angeles 1951. Det baserar sig på spansk poesi av spanjoren Federico Garcia Lorca, huvudsakligen ur dennes diktsamling Poema del cante jondo från 1921. Sångerna berättar om historien och landskapet i Andalusien.

Om gitarristen Anders Emtell

Anders Emtell
Gitarristen Anders Emtell. Foto: Elin Emtell Rubinsztein.

Anders Emtell är född 1978 och uppvuxen i Sandviken. Han har en konstnärlig mastersexamen från Kungl. Musikhögskolan i klassisk gitarr.

Anders framträder både med solostycken och kammarmusik, till exempel med violin, flöjt, piano eller sång. Han har även framträtt som solist med stråkorkestrar och körer. Han har en tjänst som kyrkomusiker i Vaksala församling.

Dela
Det här inlägget postades i Konserter, senaste överst. Bokmärk permalänken.