Mozarts Requiem 12 november

Missa inte när ett 80-tal körsångare, från bland annat Canorus, strålar samman för att tillsammans med musiker från Kungliga Hovkapellet och enastående solister framföra Mozarts Requiem.

Mozarts Requiem är ett av den klassiska musikens mest omtyckta verk som lyfter sig som ett monument över musikhistorien. Verket innehåller stor dramatik men också vackra melodiska linjer som förmedlar hopp, förtvivlan, tröst och ljus. Denna musik skänker musikalisk lycka till både publik, sångare och musiker, varje gång det framförs. Rekviet var ett beställningsverk som Mozart kom att arbeta med under sin sista tid i livet. I praktiken blev det hans egen dödsmässa, han dog endast 35 år gammal. 

Solister: Alexandra Lindhe, sopran, Christina Östman, alt, Mattias Gunnari, tenor, och Anders Larsson, bas. Läs mer om solisterna nedan.
Kungliga Hovkapellet,  Andreij Nikolaev: kapellmästare
Heléne Cocozza: Dirigent och instudering
Katarina Reineck: Instudering

Konserten är ett samverkansprojekt mellan Sveriges körförbund, Kulturens och Rimbo församling.

När: Söndagen den 12 november kl 16.00
Plats: Opalen, Kulturscenen i Rimbo
Biljetter: 230 kronor, via Kulturbiljetter.se

Om solisterna

Mattias Gunnari, tenor
Mattias Gunnari har framträtt i de flesta stora verk av bl a Bach, Beethoven, Mozart och Händel. Som operasångare har han framträtt bl a som Barry i Daniel Nelsons nyskrivna opera Andefabriken vid Vadstena-Akademien, som Prinsen i Snödrottningen vid Kungliga Operan och på Folkoperan som Flavio i Bellinis Norma. Mattias Gunnari har studerat vid Operahögskolan i Stockholm, Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, samt vid Musikhögskolan i Örebro.

Anders Larsson, bas
Anders Larsson har framträtt vid en rad operascener i Europa, bl a Kungliga Operan i Stockholm, GöteborgsOperan, Den Kongelige Opera i Köpenhamn, Staatsoper Berlin, Gran Teatre del Liceu i Barcelona och Teatro Real i Madrid. Han har bl a haft titelrollen i Rigoletto, framträtt som Falke i Läderlappen, Greven i Figaros Bröllop och Fritz Pierrot i Die Tote Stadt. Han har även framträtt i ett flertal Wagnerroller, bl a som Wotan i Rhenguldet och som Donner och Gunther i Nibelungens Ring. Anders Larsson är utbildad vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm.

Alexandra Linde
Koloratursopranen Alexandra Linde har framträtt som bl a Javotte i operan Le Roi la dit, Despina i Cosi fan tutte, Nattens drottning i Trollflöjten, Sophie i Der Rosenkavalier, Frasquita i Carmen och Näktergalen i den nyskrivna operan Näktergalen.  Hon har uppträtt på bl a Carnegie Hall, Lincoln Center, The Met Museum och Konserthuset. Hon har en kandidat samt masterexamen vid Manhattan School of Music i NYC.

Christina Östman, alt
Christina Östman har varit solist i åtskilliga oratorier, kyrkokonserter och romanskonserter, samt spelat in ”Mässa för en sårad jord” av Erik Hillestad och Ketil Bjørnstad. Christina har haft sin bas vid Kungliga Operans kör från 2000-2017. Hon har även sjungit i Radiokören, på Folkoperan, vid Drottningholms Slottsteater samt Eric Ericssons Kammarkör. Christina Östman är utbildad vid Ingesunds Musikhögskola.

Dela
Det här inlägget postades i Konserter, senaste överst. Bokmärk permalänken.