Den svenska messan av Roman – konsert 26 maj

När: Söndag 26 maj kl 18-19
Plats: Rimbo kyrka, Rimbo

Nu har du chansen att få lyssna till “Den svenska messan” av Johan Helmich Roman. Vi i Canorus sjunger detta vackra verk tillsammans med Rimbo kyrkokör, solister och musiker från kungliga hovkapellet.

Johan Helmich Roman (1694-1758) anses vara Sveriges första tonsättare av internationell klass och kallas ofta den svenska musikens fader. Hans mest kända verk är “Drottningholmsmusiken”, men även “Den svenska messan” förtjänar att uppmärksammas. Det är ett både vackert och rytmiskt stycke barockmusik, som är väldigt roligt att sjunga.

Medverkande körer: Rimbo kyrkokör, kören Canorus.
Solister: Hannha Holgersson, sopran, Maria Sanner, alt, Mårten Wåhlström, bas.
Musiker från kungliga hovkapellet.
Dirigent: Helene Cocozza.
Instudering: Katarina Reineck.

När: Söndag 26 maj kl 18-19
Plats: Rimbo kyrka, Rimbo kyrkväg 10, Rimbo
Biljetter: Fri entré

Dela
Det här inlägget postades i Konserter, senaste överst. Bokmärk permalänken.