Glödande toner – Romancero Gitano med Canorus på Kulturnatten 12 september

Kören Canorus med gitarristen Anders Emtell under ledning av Katarina Reineck i Uppsala universitetsaula
Canorus framför Romancero Gitano med gitarrist Anders Emtell på Uppsala internationella gitarrfestival.

På årets digitala Kulturnatt får du chans att uppleva det eldiga verket Romancero Gitano framfört av Canorus, gitarristen Anders Emtell och solister i en inspelning från Uppsala Internationella Gitarrfestival 2019.

Förra året avslutade Canorus den internationella gitarrkonserten tillsammans med Allmänna sången och Kristin Amparo med en färgsprakande konsert i Universitetsaulan i Uppsala. Med oss var också solisterna Karin Ingebäck, sopran, Håkan Ekenäs, baryton och Martin Åsander, tenor, allt under ledning av vår dirigent Katarina Reineck.

Vi framförde Romancero Gitano, ett stycke för kör och gitarr, som Castelnuovo-Tedesco komponerade 1951. Musiken bygger på den andalusiska sångtraditionen cante jondo, som är en ursprunglig, känslosam och sjungen flamenco. Texten baserar sig på den spanska poeten Federico Garcia Lorcas dikter från 1921. De berättar om historien och landskapet i Andalusien.

Årets Kulturnatt är digital. Här finns vi: Glödande toner – Romancero gitano med Canorus och gitarrist Anders Emtell. Länken är tillgänglig till midnatt, kl 00.00.

Blir du sugen på att sjunga med oss i Canorus – en kul, trevlig och ambitiös kör? Välkommen att höra av dig!

Sjung med oss

Dela
Det här inlägget postades i Konserter, senaste överst. Bokmärk permalänken.